Vapaaehtoiseksi kesken kouluvuoden?

Jos alkaa miettiä, milloin on sopiva aika tehdä jotain, on vastausta todennäköisesti melko turhaa odotella.

Sopivaa aikaa tuskin tulee, ellei sellaista itse luo.

Pidän siitä, että tiedän suurin piirtein mitä seuraavan puolen vuoden, jos ei vuodenkin aikana tulee tapahtumaan. Tahdon olla varma, että pärjään taloudellisesti, ja että on jokin suunnitelma tulevaisuuden varalle. Jotakin hyödyllistä, jolla voin täyttää arkeni, ja kokea saavuttavani jotain suurempaa päämäärää. Kuluneen vuoden aikana, olen törmännyt moniin vapaaehtoismahdollisuuksiin jotka kuulostavat todella hienoilta. Ne tyypit, jotka lähtevät tällaisiin juttuihin, kertoo aina kiinnostavia tarinoita, näyttää upeita kuvia, ja usein omaa ihan erilaista itsevarmuutta, kuin mitä itsellä on koskaan ollut.

Tällaiset ihmiset on aina saanut nauttia ainakin allekirjoittaneen ihailusta.

En koskaan uskonut, että itselläni voisi olla sellaista ”sopivaa väliä” elämässä, että voisin tehdä jotain vastaavaa. Kuusi viikkoa, onhan se nyt hei jo yli kuukauden. Onhan tässä nää opinnot, ja kesällä pitää olla se työ ja sitten kun valmistuu niin pitää olla jo jotain vakituisempaa.

Sittemmin aloin miettiä, että onkohan se tosiaan niin? Enkö tosissaan pysty olemaan poissa kuuden viikon ajan? Lopulta ymmärsin, että kyllä ne työt ja opinnot ovat ihan yhtä lailla tehtävissä, vaikka olisin poissa puolikin vuotta. Aika on sellainen hassu asia, että kun katsoo taaksepäin, niin usein tajuaa, että kuinka nopeasti vuosi vaihtuu toiseksi. Jos nyt tuntuu, että kulunut vuosi oli lyhyt ja nopea, miltä tuntuu kuluneet kuusi viikkoa?

Päätin että tahdon olla yksi niistä ihmisistä, jotka voivat myös kertoa omia tarinoita omista kokemuksistaan. Onhan jokaiselle ihmiselle samankaltainen kokemus kuitenkin uniikki, ja jokainen kokee asiat omalla tavallaan. Olen itse niin utelias, että tahdon luoda omat mielipiteeni henkilökohtaisten kokemuksien kautta. Ainoa ongelma on se, että kun ei ole sitä sopivaa väliä lähteä. Aloin priorisoimaan tarpeitani, ja päätin että kesällä on mahdollisuuksien mukaan vähän tienattavakin jotain. Tajusin, että itselleni sopivin aika ottaa kuusi viikkoa omaa aikaa on talvella, lukuvuoden vaihtuessa.

Yliopistossa on se hyvä juttu, että opintoja pystyy suorittamaan omalla aikataululla. Niitä kurssejakin voi nykyään aika paljon tehdä etänä, ja kokeetkin voi ajoittaa oman aikataulun mukaisiksi. Kun tein päätöksen, että tahdon lähteä vapaaehtoisprojektiin, alkoi se ajankin löytäminen yhtäkkiä järjestyä.

Blogger: Tinja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *