Matkustaminen

Neuvoja pitkälle reissulle

Railaajat, reppureissaajat ja muunlaiset pallontallaajat ja maailmanmatkaajat ovat tottuneita olemaan poissa kotoa pitkäksi aikaa. Maailmanympärimatkasta vapaaehtoistyöhön – kesälomareissusta ulkomailla voi loihtia helposti unohtumattoman koko kesän pitkän reissun, jolloin pääsee kokemaan uuden kulttuurin eri lailla kuin viikon rantamatkalla. Jos suunnittelet pitempää matkaa tälle kesälle tässä muutama vinkki, miten selvitä ulkomailla ilman kodin mukavuuksia.

Valmistautuminen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty – tai ainakin niin menee vanha sanonta. Etenkin pitkälle matkalle lähtiessä kannattaa pakata vähemmän mukaan, sillä mikään ei ole ärsyttävämpää kuin raskas matkalaukku tai reppu, jota pitää raahata mukanaan kaikkialle.

Ensimmäinen asia, joka kannattaa jättää kotiin on hygieniatuotteet, kuten shampoo ja hammastahna, sillä nämä tuotteet voi helposti ostaa paikan päällä. Kun lähtee pitkälle matkalle, valmistaudu pesemään pyykkiä. Näin ei tarvitse tuoda koko vaatekaapin sisältöä mukaan reissulle.

Tee lista paikoista, joissa haluat käydä

Pitkällä reissulla on helppo sanoa itselleen, että käy museossa huomenna. Vaarana kuitenkin on, että unohtaa käydä jossain ja kotona harmittaa taas se, ettei päässyt näkemään tiettyä monumenttia, museota tai spektaakkelia. Kirjoita ylös kaikki paikat, joissa haluat käydä. Näin voit seurata jo nähtyjä paikkoja ja nähdä missä on vielä käytävä. Listalle voi myös helposti lisätä enemmän, jos saa odottamattoman suosituksen.

Säästä rahaa majoituksessa ja ruoassa

Pitkällä matkalla majoitus edes kolmen tähden hotellissa voi helposti nousta järjettömäksi. Säästä rahaa majoituksessa kokeilemalla hostelleja, sillä monissa hostelleissa voi tarjota parin illan työvuorot ilmaiseen hostellisänkyyn. Voit myös tavata paikallisia ja saada oikean kosketuksen kulttuuriin Airbnb:n tai Couchsurfingin kautta.

Vaikka ulkomailla mielellään syö ulkona joka ilta, tämä voi kuitenkin käydä kalliiksi parin viikon jälkeen. Kokeile autenttista katuruokaa tai tee itse ruokaa. Kokkaaminen hostellin keittiössä on hieno tapa tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin.

Kun koti-ikävä iskee

Koti-ikävä iskee myös harjaantuneisiin reppureissaajiin. Pidä siis yhteyttä kotiin esimerkiksi Skypen välityksellä, jotta kun ikävä iskee voit jutella tuttujen kasvojen kanssa. Koti-ikävää voi myös helpottaa tuomalla mukanaan jotain tuttua, kuten ruokaa kotipuolesta tai vaikkapa kirjan.

Bloggaaja: Camilla

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *