Mitä menetettävää sinulla on?

Peace and fulfillment of humankind’s potential.

Suomen kielelle kääntäminen tekee vain hallaa useimmille kuuluisimmille fraaseille, joten päätin jättää tämänkin suurelta kuulostavan, mutta loppupeleissä melko pienin askelin toteutettavissa olevan arvolupauksen alkuperäiseen muotoonsa.

Juurikin tämä kunnianhimoinen tavoite toimii maailman suurimman nuorisojohtoisen organisaation AIESEC:n, periaatteiden keskiössä.

Rauha voi ja tarkoittaakin eri ihmisille erilaisia asioita.

Jollekin se merkitsee maailman ultimaattista rauhaa, jossa kaikilla on hyvä ja turvallinen olla, kun taas toiselle sisäinen, henkilökohtainen rauha on sama asia kuin hyvinvointi – vaikka tietenkään nämä eivät ole toisiaan poissulkevia.

Mitä sitten AIESEC:iin ja rauhaan tulee, oli se sitten käsitettävissä miten hyvänsä, pitää joku mystinen voima minua edelleen mukana organisaation toiminnassa.

Kun sitten mietin asiaa tarkemmin, en ole koskaan ennen tavannut yhtä fyysisesti ja luonteenpiirteellisestikin toisistaan eroavaa joukkoa, jonka osallisilla jostain kumman syystä näyttää kuitenkin olevan erityisen paljon yhteistä.

Kaikki me AIESEC:ssa olemme seuranneet sivusta erityisesti viime aikojen kauheuksien tapahtuvan, mutta siitä huolimatta tai oikeastaan juuri sen takia haluamme koota joukkomme ja vastata vihaan vihan sijaan rakkaudella.

Haluamme kaikki tähdätä samaan lopputulokseen, rauhan saavuttamiseen sekä omien parhaiden, henkilökohtaisten versioidemme löytämiseen, ja vaikka tämä ei todellakaan helposti toteutettavissa oleva tehtävä olekaan, sanoisin sen olevan varmasti yksi elämäsi palkitsevimmista kokemuksista mikäli sille tielle päätät lähteä.

Yksinkertaisesti, AIESEC:ssa minulla on hyvä olla – ilman organisaatiota olisin jäänyt niin paljosta paitsi.

Vuosittain tammikuussa järjestettävässä, kaikki AIESEC Suomen jäsenet yhteen kokoavassa konferenssissa palkitaan edellisen vuoden parhaiten suoriutuneet paikalliskomiteat – kyllä, AIESEC auttaa vapaaehtoisjärjestönä myös kehittämään ammatillisia taitoja kuten myyntikykyä tai tiiminhallintaa johtajuusominaisuuksien kehittämisen ollessa toimintamme keskiössä – ja tänä vuonna lupasin itselleni pyrkiväni parhaimpaan mahdolliseen henkilökohtaiseen suoritukseen vuoden mittaisen työsuhteeni aikana.

Ja vaikkei parhaimpia palkintoja ensi tammikuussa heruisikaan, voin ainakin olla ylpeä ottaneeni omalta osaltani askeleen kohti parempaa huomista sekä muille että itselleni.

Blogger: Minni Tynkkynen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *