Miksi matkustaminen kannattaa?

Messukeskuksen vuonna 2015 tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisten matkustusinto on yhä korkealla. Tutkimusten mukaan vuonna 2014 68% kyselyyn osallistuneista ilmoittivat matkustaneen kotimaassa ja 59% ulkomailla. Suosituimmat matkakohteet olivat Eurooppa, Baltia ja muut Pohjoismaat.

Matkustaminen ei ole pelkkää rannalla löhöilemistä ja auringon jahtaamista maapallon toiselle puolelle, vaan matkustamisella on suuri vaikutus ihmiseen. Matkustaminen avartaa silmiä, altistaa matkailijan uusille kulttuureille ja tuttavuuksille ja tuo myös mukanaan onnellisuutta. Miten matkustaminen vaikuttaa ihmiseen?

Eläminen hetkessä

Matkustaminen pakottaa matkailijan elämään hetkessä, sillä arjen askareet ovat kaukana mielestä. Harvoin kaikki menee suunnitelman mukaan ja joskus on improvisoitava. Esimerkiksi, kun myöhästyt bussikiertoajelusta huomaatkin pystyväsi näkemään kaikki tärkeimmät nähtävyydet kävelemällä ja huomaat nauttivasi päivästä enemmän, kun saat istua rauhassa kahvilassa ja seurata paikallisten ihmisten arkea. Eläminen hetkessä ei kuitenkaan tarkoita ettei kannata ottaa kuvia ja taltioida kauniita muistoja.

Avoimuus uusille kokemuksille

Matkustaminen avartaa maailmankuvaa, sillä matkustellessa kokee uuden kulttuurin. Uusi kieli, tavat, ruokakulttuuri ja taide inspiroivat ja tuovat uusia ideoita, jotka voi viedä takaisin kotiin. Irtautuminen arjen tavoista on myös oiva tapa päästä irti syvään juurtuneista periaatteista ja kääntää uusi sivu elämässä.

Lomailu vähentää stressiä

Lomamatkalla stressaa vähemmän kuin kotona, kun ei tarvitse ajatella töitä tai arjen ongelmia. Lomamatka on mahdollisuus ottaa rennosti ja antaa päivän viedä mukanaan ilman, että huolehtii siitä, mitä tulevaisuus tuokaan. Lomalta tultuasi huomaat katsovasi elämääsi uusin silmin ja positiivisella asenteella.

Matkailu tuo rohkeutta

Mitä enemmän matkustaa, sitä vähemmän pelkää tuntematonta. Matkustaminen – etenkin yksin matkustaminen – tuo myös rohkeutta, sillä joudut kokemaan täysin uusia asioita ilman läheisesi tukea. Nämä voivat olla niinkin yksinkertaisia kuin eksoottisen ruoan tilaaminen vieraalla kielellä tai surffauskurssin suorittaminen. Yksi asia on varmaa: matkaltasi palattua sinulla on uusia tarinoita kerrottavana.

Opit arvostamaan sitä, mitä sinulla on

Klisee, mutta totta; usein ulkomailla huomaa ikävöivänsä arkista elämää kotona ja huomaa arvostavansa enemmän supisuomalaisia asioita, kuten ruisleipää kotiin palattuaan. Oma koti kullan kallis, mutta matkustaminen saa seikkailijan onnelliseksi.

Bloggaaja: Camilla

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *