Kansallinen kunnianosoitus AIESEC Oulu ry:lle

Joillekin tammikuun 14. päivä oli aivan tavallinen lauantai. Päivä, jolloin suurin osa palautui stressaavan koulu- tai työviikon jälkeen, tai toipui edellispäivän bileistä. Mutta yhdeksälle Oulun yliopiston opiskelijalle se oli erityinen ja jännittävä päivä, jona he tunsivat ylpeyttä työstään ja tiiminsä panoksesta. Nämä opiskelijat olivat AIESEC Oulu ry:n jäseniä, jotka osallistuivat Aalto yliopiston Design Factoryn tiloissa järjestettyyn kansalliseen AIESEC -konferenssiin. Tuona erityisenä päivänä Andrew Mathen johtama AIESEC Oulu ry sai kaksi kansallista palkintoa, Accenture Sustainability Awardin ja Accenture High Performance Awardin. Tämä on jo toinen vuosi peräkkäin kun AIESEC Oulu ry on palkittu Accenture High Performance kunnianosoituksella. 

Myös kahdelle jäsenelle annettiin henkilökohtainen tunnustus. Näitä olivat Eeva Pennanen, AIESEC Oulu ry:n uusi puheenjohtaja, sekä Elisa Kela, kansallisen myyntitiimin jäsen, saivat kumpikin AIESEC Suomi ry:n myöntämän johtajuuspalkinnon.

Tiimin kavuttua lavalle jokainen salissa pystyi näkemään, kuinka onnellisia ja innostuneita sen jäsenet olivat. Mutta AIESEC Oulu ry:lle se oli jotain vielä enemmän. Kaiken tuon takana oli lukemattomia työtunteja, tuhottomasti vaivannäköä, ylä- ja alamäkiä, menestystä ja myös pettymyksiä. Tämä kaikki oli kuitenkin sen arvoista, tämän tiimin vuoksi Oulu ry:ssa järjestetään yhä enemmän vapaaehtoisprojektimahdollisuuksia ulkomailta tuleville nuorille eri kouluilla, vanhainkodeissa sekä vastaanottokeskuksissa. Myös paikallisia on lähetetty ulkomaille erinäisiin projekteihin, jotka kaikki keskittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Tämä palkinto oli vain osoitus siitä, kuinka tämä ryhmä nuoria yrittää vaikuttaa positiivisesti yhteiskuntaamme. 

Huolimatta siitä kaikesta, mitä AIESEC Oulu ry:n tielle matkan varrella sattuikin, he pitivät kirkkaana mielessä yhden organisaatiomme arvoista: osallistumisesta nauttimisen. Heille se tarkoitti työskentelyä upeiden ihmisten kanssa, jotka piristivät päivää ja inspiroivat haastamaan omat rajansa. Kuten AIESEC Oulu ry:n nykyinen puheenjohtaja Eeva sanoi, “koko taipaleen ajan kyse oli ennemminkin aikaan saamastamme vaikutuksesta, ajatuksesta, että teemme jotain merkityksellistä yhdessä. Vaikutusta toki mitataan numeroilla, jotka ovat vertailukelpoisia eri paikallisosastojen välillä, mutta sillä, mitä muut tekevät, ei ole väliä niin kauan kuin itse tietää tehneensä parhaansa, sillä se on paras mahdollinen palkinto, jonka työstään voi saada.”

Onneksi olkoon AIESEC Oulu ry!

Mikäli olet kiinnostunut liittymään AIESECiin, klikkaa www.aiesec.fi/join

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *